Bitcoin een boost voor Paypal

De toevoeging van de bitcoin als munt om mee te betalen op het Paypal-platform lijkt het betaalbedrijf geen windeieren te hebben gelegd. Volgens een onderzoek van Mizuho Securities zouden er steeds meer gebruikers nu ook met de bitcoin betalen zo meldt The Street.

Eerder deze week bereikte de bitcoin een nieuw record van iets boven de 19.000 euro. Dit record zorgt uiteraard ook voor meer animo voor de munt. Naast Paypal heeft ook haar concurrent Venmo bitcoinhandel waar de handel het afgelopen kwartaal omhoog spoot.

Meer bitcoinhandel

Paypal bitcoin
Bron: Mizuho Securities

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit San Jose volgens de analisten uit op 21,42 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 17,77 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten PayPal in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Paypal San Jose Amerika ©

Paypal
Paypal


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 4,53 miljard dollar. Een trading app kan u helpen om makkelijker te beleggen. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3,79 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 57,13.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de financiële dienstverleners levert een beperkt dividendrendement van circa 0,61 procent op.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 254,22 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 105 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 82 en de 221 dollar.

Historische koersen PayPal 2007-2020

aandelenanalyses paypal

Klikt u hier voor dividend aandeel PayPal. Om 19.45 staat het aandeel 2,51 procent lager op 216,54 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.