BlackBerry heeft deal met Amazon, koers ontploft

Het aandeel BlackBerry spoot dinsdag maar liefst 51 procent omhoog door nieuws over een samenwerking met Amazon . Het bedrijf heeft een meerjarig contract getekend voor de ontwikkeling van een softwareplatform, genaamd Ivy, voor autoproducenten. Dit wordt weer aan Amazon 's cloudoplossing AWS gekoppeld.

Deze software kan onder andere informatie geven over weersomstandigheden, reisinformatie, accu-informatie etc.

Over 2020 verdient het bedrijf uit Waterloo volgens de gepolste analisten uit op 949,69 miljoen dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 1,04 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten BlackBerry in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 81 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 14 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 50.

Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de mobiele telefonie aanbieders ligt op een nihile 0,67 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 3,83 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 30 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 10 dollar.

Koershistorie BlackBerry 2007-2020

aandelenanalyse blackberry

Klikt u hier voor dividend aandeel BlackBerry. Het aandeel staat om 19.41 6 procent hoger op 7 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.