Tik voor Sage Therapeutics na tegenvallers combi-onderzoek Biogen

Het aandeel van het Amerikaanse biotechbedrijf Sage Therapeutics kreeg vandaag een behoorlijke tik op nieuws dat er negatieve uitslagen zijn met betrekking tot een onderzoek samen met Biogen . Dit betreft de samenwerking voor antidepressiva medicijnen (SAGE-217 en SAGE-324). Biogen betaalt Sage Therapeutics ruim 1,52 miljard dollar in contanten voor de gezamenlijke onderzoeken. Diverse analisten (Raymond James en Citi) hebben ondertussen hun koersdoelen voor Sage Therapeutics lager gezet zo meldt The Street.

De omzet van het bedrijf uit Cambridge over dit jaar komt uit op 57,77 miljoen dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 6,87 miljoen dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sage Therapeutics Inc. in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 422 miljoen dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Sage Therapeutics Inc.'s resultaat per aandeel op een verlies van 8,18 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -9,06 uit.

Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de gezondheid ligt op een nihile 0,2 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 3,47 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 51 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 25 en de 154 dollar.

Koershistorie Sage Therapeutics Inc. 2007-2020

fundamenteel onderzoek sagetherapeuticsinc.

Klikt u hier voor dividend aandeel Sage Therapeutics Inc.. Om 18.06 staat het aandeel 1,54 procent lager op 74,09 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.