Analisten verwachten over 2020 dalende omzet NetApp, vrij hoog dividend

Morgen gaat NetApp haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. De omzet van het bedrijf uit Sunnyvale over dit jaar komt uit op 5,4 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 5,41 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetApp in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Puma shop Kyiv ©

Netapp
Netapp


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 756 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 3,4 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 15,66.

Fors dividend NetApp

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,93 dollar. NetApp 's dividendrendement ligt dus op 3,62 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een summiere 0,29 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 31 december een interimdividend van 48 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 12,78 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 8 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 35 en de 65 dollar.

Historische beurskoersen NetApp

fundamenteel onderzoek netapp

Klikt u hier voor dividend aandeel NetApp. Het aandeel sloot vrijdag op 53,26 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.