Galapagos start met 1B-studie psoriasis, analisten gaan uit van groot verlies 2020

Maandagavond nabeurs meldde het Belgische biotechbedrijf Galapagos te starten met de toediening van de eerste doseringen van een psoriasis-medicijn (GLPG3667). Dit onderzoek zou volgens Dr Piet Wigerinck de basis kunnen zijn voor grotere studies in dit spectrum.

"GLPG3667 is een kandidaatmedicijn met een nog niet bekendgemaakt werkingsmechanisme in ontwikkeling voor ontstekings- en auto-immuunziekten. Gebaseerd op een initiële studie met gezonde vrijwilligers heeft GLPG3667 de criteria behaald om verder bestudeerd te worden in patiënten.

Deze fase 1b-studie is een dubbelblinde, placebogecontroleerde multicenter studie waarbij de veiligheid, verdraagzaamheid, werkzaamheid en de medicijneigenschappen van GLPG3667 wordt geëvalueerd. Een dagelijks orale dosis van GLPG3667 in twee doseringen of een placebo wordt onderzocht gedurende 4 weken bij 30 patiënten met matige tot ernstige psoriasis. Het primaire eindpunt zal het verschil ten opzichte van de baseline zijn in de Psoriasis Area Severity Index (PASI) score na 4 weken. Inmiddels werd de eerste patiënt gedoseerd. De rekrutering zal plaatsvinden in Europa.

Afhankelijk van de succesvolle afronding van de fase 1b-studie in psoriasis verwachten we in de tweede helft van 2021 meerdere doseringen van GLPG3667 te onderzoeken in fase 2-studies in artritis psoriatica en colitis ulcerosa" zo meldt het persbericht van Galapagos .

Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Malines (Mechelen) volgens de analisten uit op 561,82 miljoen euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 895,89 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Galapagos in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Galapagos Nederland Leiden biotech ©

Galapagos
Galapagos


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 199 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 3,4 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op -30,53 te liggen.

Analisten rekenen er niet op dat Galapagos dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een nihile 0,06 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Galapagos 's beurswaarde 5,65 miljard euro. Het aandeel Galapagos was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Galapagos 40 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 98 en de 253 euro.

Het aandeel staat om 17.47 2,72 procent hoger op 103,8 euro.

Koershistorie Galapagos 2007-2020

aandeel galapagos

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.