FDA blokkeert alzheimer medicijn Biogen

De Amerikaanse medische toezichthouder FDA (Food and Drug Administration) meldde vandaag om een lopend onderzoek van Biogen voor een medicijn tegen alzheimer te blokkeren. Het comité van de FDA stemde met 8 stemmen voor en 1 tegen tegen het onderzoek van Biogen . Eerder leek het juist positief voor Biogen gezien nadat de FDA vorige week nog het middel aducanumab wel positief noemde. Op dit nieuws knalde de koers van het aandeel omhoog tot bijna 330 dollar.

Biogen analisten ontstemd

Analist Steven Seedhoue van effectenhuis Raymond James noemt het niet doorgaan van het alzheimerondezoek een ramp voor het bedrijf zo meldt The Street. Analist Michael Yee sluit zich hierbij aan een verwacht dat de koers van het aandeel terug kan vallen tot tussen de 220 a 250 dollar. Brian Abrahams van RBC Capital Markets noemt het een zware financiële klap.

De omzet van het bedrijf uit Cambridge over dit jaar komt uit op 13,38 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het concern 14,38 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Biogen in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Biogen Nederland ©

Biogen
Biogen


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 5,44 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 33,59 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 9,79.

Analisten gaan er niet van uit dat Biogen over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een magere 0,06 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Biogen 's beurswaarde 64,86 miljard dollar. Het aandeel Biogen was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Biogen 12 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 243 en de 375 dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 328,9 dollar.

Historische koersen Biogen 2007-2020

historische koersen biogen

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.