Biogen boekt voortgang bij alzheimer-onderzoek

Woensdag meldde FDA (Food and Drug Administration) dat het onderzoek naar alzheimer door Biogen goede resultaten lijkt te hebben. Hierdoor krijgt Biogen nu toestemming om het middel (aducanumab) op grotere schaal te gaan testen. De FDA meldde vandaag tegenover persbureau Bloomberg dat het middel robuust lijkt. Mocht het middel commercieel op de markt te kunnen komen dan zou het een kaskraker kunnen zijn.

Biogen resultaten derde kwartaal 2020

Biogen resultaten

De omzet van het Amerikaanse bedrijf Biogen over het voorbije kwartaal was behoorlijk meer dan de meeste analisten op Wall Street verwacht hadden. De totale inkomsten daalde van 3,6 miljard dollar naar 3,38 miljard dollar zo berichtte het bedrijf op 21 oktober.

Consensus resultaten Q3 Biogen

aandelenanalyse

Het analistengilde rekende op NULL miljard dollar. Het nettoresultaat kwam uit op 0,7 miljoen dollar (de verwachtingen van de markt lagen op NULL miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat nog 1,55 miljard dollar. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 4,47 dollar.

De omzet van het bedrijf uit Cambridge over dit jaar komt uit op 13,38 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 14,38 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Biogen in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Biogen Nederland kantoor ©

Biogen
Biogen


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 5,44 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 33,59 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 10,59.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Biogen geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiesector ligt op een nihile 0,06 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Biogen 's marktkapitalisatie 70,13 miljard dollar. Het aandeel Biogen was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Biogen maar liefst 23 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 243 en de 375 dollar.

Om 21.57 staat het aandeel 7,51 procent lager op 355,63 dollar.

Historische beurskoersen Biogen

aandeel biogen

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.