Resultaten Teva Pharmaceuticals in lijn met taxaties analisten

Over het afgelopen kwartaal lag de omzet van de farmaceut Teva Pharmaceuticals vrijwel gelijk aan de prognoses van de analisten. De omzet ging omlaag van 4,26 miljard dollar naar 3,98 miljard dollar zo berichtte het Amerikaanse bedrijf donderdag. De consensus van de analisten lag op 4,12 miljard dollar. Het nettoresultaat bedroeg een verlies van 4,35 miljoen dollar (de markt rekende op 0,7 miljoen dollar).

Consensus resultaten Q3 Teva Pharmaceuticals

fundamantele data

Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat nog -0,31 miljoen dollar. Het verlies per aandeel kwam zodoende uit op 3,97 dollar.

Teva Pharmaceuticals resultaten derde kwartaal 2020

Teva resultaten

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Petah Tikva over dit jaar ligt volgens de analisten op 16,69 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 16,89 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Teva Pharmaceuticals in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 2,76 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,51 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 3,67 uit.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciesector ligt op een nihile 0,21 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Teva Pharmaceuticals 's marktkapitalisatie 10,03 miljard dollar. Het aandeel Teva Pharmaceuticals was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Teva Pharmaceuticals 14 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 14 dollar.

Het aandeel staat om 21.49 6,24 procent lager op 9,21 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Teva Pharmaceuticals

financiële analyse tevapharmaceuticals

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.