Pfizer in top Amerikaanse dividendrendementen

Beleggers in het aandeel Pfizer kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Pfizer tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,52 dollar. Pfizer's dividendrendement ligt dus op 3,98 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciesector ligt op een summiere 0,38 procent.

Historische dividendrendementen Pfizer

Morgen presenteert het Amerikaanse Pfizer haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 49,33 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 51,75 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Pharming Leiden onderzoek Nederland ©

Pfizer
Pfizer


De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 16,39 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,91 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 13,12.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Pfizer' momenteel circa 218,28 miljard dollar. Het aandeel Pfizer bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Pfizer 8 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 28 en de 41 dollar.

Koershistorie Pfizer van 2007 tot 2020

fundamenteel onderzoek pfizer

Klikt u hier voor dividend aandeel Pfizer. Het aandeel sloot maandag op 38,18 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.