Costco gaat coronatesten online verkopen

De Amerikaanse discount retailer Costco startte gisteren met de online verkoop van coronatesten (saliva PCR). De testen kosten tussen de 130 en de 140 dollar. Volgens Costco is deze PCR test nu de voordeligste en meest nauwkeurige die er nu beschikbaar is. Deze testen kunnen thusi gedaan worden waarna het speeksel naar een laboratorium gezonden moet worden. Binnen 3 dagen kunnen mensen het resultaat hebben. De test van 140 dollar is inclusief videomateriaal.

Donderdag werd bekend dat er in de VS ruim 75.000 nieuwe covid-19 gevallen zijn gemeld. Dit is de op 1 na hoogste stijging sinds de pandemie in de VS uitbrak. In totaal zijn er in de VS al 8,4 miljoen besmettingen. Hiervan zijn er al 223.000 mensen gestorven aldus data van John Hopkins. Costco ziet dit jaar een mega groei bij haar online verkopen. Dit jaar verkocht het bedrijf online al meer dan 90 procent meer. Costco is sinds maart dit jaar ook actief met het bezorgen van boodschappen (net als Amazon Fresh).

De omzet van Costco Wholesale over dit jaar komt uit op 178,99 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 166,76 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Costco Wholesale in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 4,29 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 9,68 dollar verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 38,7 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 4,05 dollar per aandeel. Costco Wholesale's dividendrendement komt hiermee op 1,08 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een magere 0,29 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Costco Wholesale's marktkapitalisatie 164,68 miljard dollar. Het aandeel Costco Wholesale was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Costco Wholesale maar liefst 27 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 271 en de 385 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Costco Wholesale

aandelenanalyse costcowholesale

Klikt u hier voor dividend aandeel Costco Wholesale. Het aandeel sloot maandag op 374,6 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.