Aandeel DSM noteert met premie in chemiesector

Het Nederlandse aandeel DSM wordt momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de chemiebedrijven verhandeld. Momenteel wordt voor een aandeel nu circa 29 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Zodoende kost het aandeel fors hoger dan het gemiddelde aandeel uit de chemiesector dat nu circa 5 maal de gemiddelde 10-jaarswinst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese chemiebedrijven

aandelenanalyses

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese chemiebedrijven gemiddeld 19 procent hoger staan. Zij deden het daarmee slechter dan de Amerikaanse sector die 24 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 21 en de Europese staat op 102. De hoogte van de CAPE-ratio lijkt daarom niet perse veel verband te hebben met de koersrendementen want de hogere rendementen lijken niet allemaal ook perse hogere CAPE-ratio's te hebben.

De omzet van DSM over dit jaar komt uit op 8,94 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2018 toen het concern 9,01 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten DSM in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 786 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van DSM's resultaat per aandeel op een winst van 4,61 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 25,29 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,46 euro. Het dividendrendement van DSM ligt hiermee op 2,11 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op een relatief royale 2,56 procent.

Recentste taxaties rond de 113 euro

JP Morgan, Morgan Stanley en Berenberg gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van DSM' momenteel circa 20,48 miljard euro. Het aandeel DSM was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juni vorig jaar staat het aandeel DSM 14 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 82 en de 121 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 253 procent hoger.

Historische koersen aandeel DSM

aandelenanalyse dsm

Klikt u hier voor dividend aandeel DSM. Het aandeel staat om 14.12 1,42 procent lager op 116,6 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.