Omzetdaling Cisco Systems aldus consensus analisten, aanzienlijk dividend

Morgen zal het Amerikaanse Cisco Systems haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 48,74 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2018 toen de omzet 51,9 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Cisco Systems in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 12,85 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3,02 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 14,31 te liggen.

Fors dividend Cisco Systems

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,41 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,26 procent. Het doorsnee dividend van de hardwareproducenten ligt op een prima 1,77 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Cisco Systems' momenteel circa 199,42 miljard dollar. Het aandeel Cisco Systems was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Cisco Systems 14 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 32 en de 58 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 69 procent hoger.

Historische koersen Cisco Systems

aandelenanalyses ciscosystems

Klikt u hier voor dividend aandeel Cisco Systems. Het aandeel sloot vrijdag op 43,22 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.