Analisten verwachten over 2020 dalende omzet ABN AMRO, hoog dividendrendement

Morgen gaat ABN AMRO haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 7,98 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2018 toen het concern 10,34 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ABN AMRO in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 843 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 74 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 8,99 uit.

Fors dividend ABN AMRO

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,48 cent verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 7,22 procent. Het doorsnee dividend van de banken ligt op een prima 3,32 procent.

Jongste koersdoelen rond de 9 euro

Citigroup, Morgan Stanley en Deutsche Bank gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt ABN AMRO's marktkapitalisatie 6,25 miljard euro. Het aandeel ABN AMRO was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel ABN AMRO 64 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 20 euro.

Historische koersen ABN AMRO

aandelenanalyse abnamro

Klikt u hier voor dividend aandeel ABN AMRO. Het aandeel staat om 11.57 0,6 procent hoger op 6,65 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.