Analisten:minder omzet Paccar in het verschiet, aanzienlijk dividend

Morgen zal het Amerikaanse Paccar haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. De omzet van Paccar over dit jaar komt uit op 16,22 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2018 toen het concern 25,6 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Paccar in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,27 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3,64 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,59 uit.

Fors dividend Paccar

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,5 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 3,7 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de automobielproducenten ligt op een prima 6,87 procent.

Laatste taxaties rond de 56 dollar

HSBC, ABN AMRO en JP Morgan gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Paccar's beurswaarde 23,45 miljard dollar. Het aandeel Paccar was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Paccar 1 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 49 en de 81 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 73 procent hoger.

Koershistorie Paccar 2007-2020

historische koersen paccar

Klikt u hier voor dividend aandeel Paccar. Het aandeel sloot maandag op 67,65 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.