NIBC in Nederlandse kopgroep qua dividendrendementen

Beleggers in het aandeel NIBC kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel NIBC nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,7 cent. NIBC's dividendrendement ligt dus op 9,97 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een nihile 1 procent.

Historische dividendrendementen NIBC

Over 2019 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 508,51 miljoen euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het concern 563 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten NIBC in beeld plus taxaties 2019

historische koersen

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 162 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,11 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 6,32.

Actuele koersdoelen nabij de 9 euro

De laatste 3 adviezen voor de bank zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, Citigroup en ABN AMRO.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt NIBC's beurswaarde 1,04 miljard euro. Het aandeel NIBC was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel NIBC 7 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 10 euro.

Historische koersen NIBC voorbije 10 jaar

historische koersen nibc

Klikt u hier voor dividend aandeel NIBC. Om 9.00 koerst het aandeel 1,14 procent hoger op 7,02 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.