Analisten verwachten over 2017 stijgende omzet Qiagen

Morgen komt het Duitse bedrijf Qiagen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 1,41 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 1,28 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Qiagen in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 280 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 1,23 euro over. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 22,32 te liggen.

Voor dit jaar verwachten de analisten dat Qiagen geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een summiere 1,32 procent.

Laatste koersdoelen rond de 28 euro

Berenberg, DZ Bank en Independent Research gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen op de beurs(zen) bedraagt Qiagen 's marktkapitalisatie 6,16 miljard euro.

Het aandeel sloot vrijdag op 27,45 euro.

Historische koersen Qiagen 2007-2017

aandelenanalyse qiagen

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.