CGG Veritas dit jaar stevige underperformer in Europese oliesector

Het aandeel behoort door het enorme verlies van 54,05 procent dit jaar tot de slechtst renderende aandelen van de Europese olie- en gasbedrijven. Het gemiddelde aandeel uit de olie- en gassector leverde de dit jaar jaar een verlies op van 4 procent. Overige aandelen uit de peergroup met grote verliezen zijn o.a. Cobalt International Energy, Gulfport Energy Corp en Noble Corp . Bij de sectorwinnaars behoren o.a. Energy Xxi [Bermuda] Limited, Harvest Natural Resources Inc en Archer .

Rendementen CGG Veritas versus olie- en gassector

stock

Buy & hold rendementen aandeel CGG Veritas over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 98 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een summiere verlies van 99 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers olie- en gassector

fundamental research

Gemiddeld kost de sector nu 28 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 3,75 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 heeft de sector een verlies van ruim -8 procent en sinds 2007 10 procent winst.

Over 2016 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 1,27 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 1,2 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten CGG Veritas in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettoverlies van 306 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 13,01 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op -0,48 te liggen.

De consensus van de analisten luidt dat CGG Veritas geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2,43 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt CGG Veritas 's marktkapitalisatie momenteel 70,44 miljoen euro.

Historische koersen CGG Veritas2007-2017

historische koersen cggveritasHet aandeel staat om 15.20 1,9 procent lager op 6,3 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.