Adidas vol op stoom, koers op alltime high en op recorjacht

Het aandeel was vanaf begin dit jaar met een enorme winst van 18 procent één van de beste aandelen van Duitsland. Het gemiddelde Duitse aandeel werd dit jaar zo'n 4,5 procent meer waard. Andere outperformende aandelen in de sector zijn o.a. Ercros, Tronox Inc en Dottikon. Ook over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel in het groen (+22,25 procent).

Adidas versus Duitse markt

financiele analyse adidas

Het aandeel Adidas behoort al jaren steevast tot de outperformers in Duitsland. Beleggers die het aandeel 10 jaar terug kochten staan nu op een super winst van ruim 379 procent. Dit nog zonder de uitgekeerde dividenden. We zien in de grafiek hier dat hoe langer we terug gaan in de tijd hoe hoger de outperformance werd.

Winnaars en verliezers persoonlijke goederensector

fundamental research

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 21,4 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 19,29 miljard euro bedroeg. De analisten gaan voor 2016 uit van een recordnettowinst van een 1,2 miljard euro.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,89 euro over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 30,23.

Historische omzetten en taxatie Adidas

financiele analyse

Laatste taxaties rond de 179 euro

Het aandeel Adidas wordt door 26 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 148,31 euro. Dit is circa 17 procent minder dan de huidige koers van 178,05 euro.

De meest recente adviezen voor het bedrijf dat persoonlijke goederen produceert zijn afkomstig van Barclays Standard & Poors en DZ Bank.

Historische beurskoersen Adidas

financiele analyse adidasOm 9.01 staat het aandeel 0,2 procent hoger op 178,05 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.