Amazon.com blijft groeien

De koers van Amazon.com .com staat momenteel rond een all-time high, onder meer door recordcijfers over het tweede kwartaal, maar analisten van Evercore ISI zien nog voldoende ruimte voor een verdere koersstijging in de komende periode op basis van onder meer de verdere opmars van de cloud sector.

Evercore ISI analist Ken Sena stelde onlangs tijdens CNBC’s ‘Power Lunch’ dat Amazon.com .com nog altijd koopwaardig is. De analist hanteert voor Amazon.com .com een koersdoel van 1.015 dollar en ziet enorme kansen voor het Amerikaanse bedrijf.

Amazon.com staat vooral bekend als een van de grootste online retailers ter wereld, maar Evercore ISI wijst er graag op dat dit eveneens gezien kan worden als een cloudactiviteit. Amazon.com breidt volgens analist Sena bijvoorbeeld uit naar consumentenplatformen en kan daarnaast zijn supply chain steeds beter automatiseren, terwijl computers steeds slimmer worden om websitebezoekers de beste aanbevelingen te doen. Dit zal op termijn kostenvoordelen opleveren volgens de analist.

Recordwinst

Over het tweede kwartaal rapporteerde Amazon.com nog een recordwinst van 857 miljoen dollar, een toename van maar liefst 800% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit was te danken aan een strategiewijziging door topman en oprichter Jeff Bezos, die vooral investeerde in nieuwe fulfillment centra en diverse hardwareproducten.

Amazon.com ’s clouddivisie AWS zag daarbij de omzet op jaarbasis met 58% toenemen tot 2,89 miljard dollar, waardoor Bezos zijn omzetdoel voor de divisie van 10 miljard dollar over 2016 met rasse schreden nadert. AWS boekte over het tweede kwartaal een nettowinst van 718 miljoen dollar, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

Hoog koersniveau

Op 31 augustus stelden wij nog vast http://www.analist.nl/berichten/28410-amazon-nog-steeds-1-vd-duurste-amerikaanse-bedrijven dat Amazon.com een van de duurste Amerikaanse aandelen is gemeten naar de Shiller PE-ratio.

De koers van het aandeel is de afgelopen weken echter alleen maar verder opgelopen en staat momenteel op 804,70 dollar, 4,6% hoger ten opzichte van 31 augustus en 50,1% hoger ten opzichte van een jaar gelden.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.