Credit Suisse op basis van CAPE nu 1 van Europa's goedkoopste megacap banken

Door de enorme koersdaling van ruim 58 procent over de afgelopen 12 maanden is het aandeel Credit Suisse nu op basis van de CAPE-ratio één van Europa's goedkoopste bankaandelen. We dienen wel op te merken dat de voorspellende waarde van de CAPE-ratio voor de financials in het algemeen fors lager is geweest dan voor niet-financials, u moet zich dus op basis van puur de hele lage CAPE-ratio zeker niet rijk rekenen. Voor een aandeel Credit Suisse wordt nu nipt aan 5 maal de gemiddelde winst per aandeel over de afgelopen 10 jaar betaald.

Fors minder omzet Credit Suisse verwacht

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 20,4 miljard CHF. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 22,78 miljard CHF bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Credit Suisse in beeld plus taxaties 2016

Omzetcreditsuisse

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 855 miljoen CHF. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 40 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 28,5 te liggen.

Kerncijfers bankensector

Bankensector


Credit Suisse 's boekwaarde/koers (ook wel book to market ratio genoemd) staat op 2,28. Dit beperkte verschil tussen de lagere boekwaarde en de hogere beurskoers duidt dus op matige groeiverwachtingen doo de markt. De sector noteert momenteel met een book to market ratio (verhouding tussen boekwaarde per aandeel en de beurskoers) van 4,79. De bankensector noteert momenteel met een CAPE (Shiller PE) van 81,48. Gezien de grote verschillen tussen de beste en slechtste aandelen ligt de volatiliteit in de sector vrij hoog.

De afgelopen jaren noteerde het aandeel met vrij stabiele koers/winst-verhoudingen (zie grafiek rechtsonder). We zien daarnaast dat zowel op de kortere als de langere termijn de rendementen van het aandeel ten opzichte van haar sector behoorlijk uiteenlopend zijn geweest. Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Credit Suisse 's marktkapitalisatie 22,25 miljard CHF.

Het aandeel had in 2009 met een koersverlies van 58 procent het slechtste jaar (gemeten vanaf 2008). 2010 is tot nu toe met een winst van 88 procent het beste jaar voor het aandeel. Wie het aandeel in 2008 aankocht (koers destijds 68,1) CHF heeft nu een koersverlies van 83 procent.

Het aandeel Credit Suisse wordt door 16 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 15,56 CHF. Dit is circa 35 procent meer dan de huidige beurskoers van 11,4 CHF.

Dividenduitkeringen worden van Credit Suisse niet verwacht.

Historische koersen Credit Suisse afgelopen 10 jaar

Aandeelcreditsuisse

Het aandeel staat om 13.36 0,96 procent hoger op 11,4 CHF. Dit komt neer op 83 maal het resultaat per aandeel over 2015.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.