Aperam qua koers/winst-verhouding duurste Midkap aandeel

Het aandeel Aperam noteert nu met één van de hoogste koers/winst-verhoudingen van de Midkap. Momenteel wordt voor een aandeel Aperam ruim 90 maal de gemiddelde winst per aandeel over de afgelopen jaren betaald (de CAPE-ratio). Het aandeel laat hiermee de andere Midkappers zoals ASM International, Vopak en Corbion , die ook vrije hoge CAPE-ratio's hebben, ver achter.

Historische rendementen aandeel Aperam

Aperambeurskoersen

Koershistorie Aperam

Aperamaandeel

Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 4,49 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 4,72 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aperam in beeld plus taxaties 2016

<a href='/aandeel/1488-aperam'> Aperam </a>

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 210 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Aperam 's resultaat per aandeel op een winst van 2,65 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 14,22.

Het aandeel Aperam wordt door 15 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 41,96 euro. Dit is circa 11 procent meer dan de huidige beurskoers van 37,69 euro.

Kerncijfers staalsector

Metaalsector

De boekwaarde per aandeel ligt op circa 21,83 euro. Het aandeel noteert op factor 0,58 hiervan. Gezien dit grote verschil tussen de boekwaarde de beurskoers voorzien beleggers blijkbaar dus relatief veel groei van het aandeel. Momenteel noteert de sector met een book to market ratio van 1,45.

De industriële metalensector noteert momenteel met een CAPE van -13,24. Gezien de grote verschillen tussen de beste en slechtste aandelen ligt de volatiliteit in de sector vrij hoog. De voorbije jaren noteerde het aandeel met relatief stabiele koers/winst-verhoudingen (zie grafiek rechtsonder).

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.