Jefferies ziet 2 techgiganten als groeiaandelen

Analisten van Jefferies zijn zich onlangs gaan focussen op groeiaandelen en twee hiervan zijn technologiegiganten Amazon.com en Alphabet, die beide sterke tweedekwartaalcijfers hebben gepubliceerd. Volgens de Amerikaanse zakenbank zijn deze aandelen interessant voor de langere termijn met daarbij een acceptabel risiconiveau.

Amazon.com .com

Allereerst ziet Jefferies kansen voor Amazon.com .com, dat naast marktleider in online retail ook een dominante speler is in cloudopslag. Over het afgelopen kwartaal steeg de omzet van Amazon.com Web Services op jaarbasis met 58% tot 2,88 miljard dollar. De operationele winst van deze divisie kwam uit op 718 miljoen dollar. De clouddiensten dragen zodoende inmiddels voor 56% bij aan de totale winst van Amazon.com .

Over het afgelopen kwartaal kwam de totale omzet van Amazon.com .com uit op 30,4 miljard dollar, een toename van 31% op jaarbasis en hoger dan de 29,55 miljard dollar waar analisten gemiddeld op rekenden. De nettowinst bedroeg 857 miljoen dollar en was eveneens beter dan waar de markt op anticipeerde.

Jefferies hanteert voor Amazon.com een koersdoel van 950 dollar, wat op de huidige koers van 768,60 dollar een opwaarts potentieel genereert van 23,6%.

Alphabet

Alphabet is het moederbedrijf van onder meer zoekmachine Alphabet , dat over het afgelopen kwartaal sterke resultaten wist voor te schotelen dankzij met name meer inkomsten uit advertenties. Waar analisten gemiddeld rekenden op een omzet van 20,75 miljard dollar kwam deze uiteindelijk uit op 21,5 miljard dollar. De nettowinst steeg op jaarbasis van 3,9 miljard dollar naar 4,9 miljard dollar.

Jefferies stelt dat de tweedekwartaalcijfers van Alphabet beter waren dan verwacht, waarbij de groei sinds het derde kwartaal van 2014 niet zo hoog was. De EBIT-marge van 39% was daarbij ook een verbetering van de 37,5% een jaar eerder.

Jefferies heeft zijn koersdoel voor Alphabet gezet op 1000 dollar, waar de koers van het aandeel momenteel nog op 779,30 dollar staat en dit zodoende een koerspotentieel oplevert van 28,3%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.