JPMorgan schijnt zijn licht op Europese chipsector

De Amerikaanse zakenbank JPMorgan heeft onlangs op een conferentie gesproken met de topmannen van Europese bedrijven die actief zijn in de chipsector. De analisten zijn onder meer te spreken over ASML , dat onlangs nog de overname aankondigde van het Taiwanese Hermes Microvision.

ASML doet goede overname

JPMorgan stelt dat ASML nog altijd koopwaardig is. De aangekondigde overname van de Taiwanese concurrent Hermes Microvision zorgt volgens analist Sandeep Deshpande voor een goed gepositioneerd bedrijf. De chipmachineleverancier heeft namelijk al een jarenlange samenwerking met de Taiwanezen en beide bedrijven vullen elkaar volgens de analist goed aan.

Ten opzichte van een jaar geleden staat de koers van ASML 8,3% lager, maar sinds begin 2016 bedraagt de winst 5,4%. De koers-winstverhouding is 31,5 en het aandeel biedt een dividendrendement van 1,2%.

Infineon kan marges blijven verbeteren

Ook voor Infineon Technologies luidt het advies van JPMorgan ‘overweight’. Volgens analist Deshpande heeft het management aangegeven dat de margedoelstelling op lange termijn ondersteund zal worden door positieve valuta-effecten. De chipproducent moet volgens de analist in staat zijn om moeiteloos zijn marges te blijven verbeteren.

Op jaarbasis staat de koers van Infineon op een winst van 16,7%, maar sinds begin 2016 is de koers wel met 2,9% gedaald. De koers-winstverhouding bedraagt 19,1 en er wordt een dividendrendement geboden van 1,5%.

STMicroelectronics blijft op verkopen

Het advies voor STMicroelectronics heeft JPMorgan op ‘underweight’ staan. Analist Deshpande stelt wel dat het bedrijf ondanks een vertraging van de omzetgroei over de afgelopen jaren nog altijd over een sterke balans beschikt.

De koers van STMicroelectronics staat ten opzichte van 12 maanden geleden 16% lager, terwijl sinds begin dit jaar het koersverlies 22% bedraagt. Op een koers-winstverhouding van 65,3 is het aandeel niet goedkoop, maar wordt er met 4,1% wel een aantrekkelijk dividendrendement geboden.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.