Adidas biedt nog voldoende opwaarts potentieel

De koers van Adidas is over de afgelopen 12 maanden met maar liefst 79,4% opgelopen tot 121,25 euro. Ten opzichte van begin 2016 bedraagt de winst 35,3%. Diverse analisten blijven het aandeel echter koopwaardig vinden en hebben daarom hun taxaties en verwachtingen recent opwaarts bijgesteld.

Koersdoel onder huidige koers

Bankhaus Lampe heeft zijn koersdoel voor Adidas op 20 juni verhoogd van 88 euro naar 116 euro, wat daarmee wel onder de huidige koers van het aandeel ligt. De koersdoelverhoging volgt op een opwaartse bijstelling van de verwachtingen voor de winst per aandeel voor 2016 en 2017, die analist Peter Steiner heeft bijgesteld met 11% en 12%. Vanwege de reeds hoge waardering is het advies blijven staan op ‘halten’.

Winstgevendheid onder druk

Commerzbank wijst op de recente deal die Adidas heeft weten te sluiten met de Duitse voetbalbond (DFB). De verdubbeling van het sponsorvolume naar 50 miljoen euro per jaar zal de winstgevendheid van het bedrijf met 0,10 tot 0,15 procentpunt laten dalen, zo verwacht analist Andreas Riemann. Wel is het bedrag lager dan waar media op speculeerden. Commerzbank hanteert voor Adidas een ‘hold-advies’ met een koersdoel van 113 euro.

Sterk merk

Baader Bank is op 20 juni gestart met het volgen van het aandeel met een ‘buy-advies’, terwijl het koersdoel is vastgesteld op 132 euro, om hiermee de goede status van het merk Adidas te onderstrepen.

Analist Volker Bosse voorziet in afwachting van de tweedekwartaalcijfers sterke resultaten en wellicht een verhoging van de doelstellingen voor heel 2016 door Adidas.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.