Symantec biedt na rally nog voldoende potentieel

Het Amerikaanse cybersecuritybedrijf Symantec kondigde eerder deze maand een miljardenovername aan die leidde tot een koersexplosie voor het aandeel. Desondanks zien de analisten van UBS nog voldoende potentieel voor Symantec en hebben zij daarom hun advies verhoogd naar ‘kopen’.

Op 13 juni werd bekend dat Symantec voorbereidingen treft om Blue Coat Systems over te nemen voor ongeveer 4,65 miljard dollar in contanten. De deal wordt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond en biedt beleggers hoop dat er na jaren van onzekerheid stabiliteit zal worden gecreëerd bij Symantec . Een maand eerder kondigde het bedrijf namelijk nog een ontslagronde aan, terwijl de afgelopen jaren diverse topmannen het veld hebben moeten ruimen.

Symantec zit momenteel in een transitie om aansluiting te vinden in de snelgroeiende cybersecuritymarkt, omdat het is achterop geraakt bij bedrijven als Palo Alto Networks en FireEye. Blue Coat heeft producten die Symantec competitiever kunnen maken in deze markt.

Het Amerikaanse bedrijf is de grootste beveilingssoftwareproducent ter wereld, maar moest in april zijn omzet- en winstverwachtingen voor het gehele boekjaar neerwaarts bij te stellen.

De aankondiging van de overname leidde tot een koersspurt van 17%, waardoor het aandeel inmiddels op 20,60 dollar staat en dit 9,2% hoger is dan een jaar geleden.

Van verkopen naar kopen

Symantec ontving op maandag 20 juni een adviesverhoging van UBS . De Zwitserse zakenbank hanteerde eerder nog een verkoopadvies voor het aandeel, maar de deal met Blue Coat heeft geleid tot een koopaanbeveling.

Het verkoopadvies was gebaseerd op de gedachte dat er voor Symantec altijd slechts een beperkte focus was op netwerkcapaciteiten en verkoopexpertise, aldus de Zwitserse zakenbank. Ook twijfelden de analisten over de omzetgroei en inconsistente innovatiegroei.

UBS stelt dat de overname van Blue Coat weliswaar niet baanbrekend is, maar verwachten dat het op korte termijn een positieve impuls zal geven aan de financiële resultaten van Symantec zoals een versnelling van de omzetgroei.

De analisten verwachten dat de koers van het aandeel met nog eens 20% kan stijgen en hanteren voor het aandeel een koersdoel van 24 dollar.

Waardering Symantec

Door de recent forse koersstijging bedraagt de koers-winstverhouding van Symantec momenteel 20,9, terwijl er een dividendrendement wordt geboden van 1,4%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.