Aurubis bij hoogste dividendaandelen in Duitsland

Beleggers in het aandeel Aurubis kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Aurubis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,54 euro. Aurubis's dividendrendement komt hiermee uit op 3,93 procent. Het doorsnee dividend van de metaalproducenten ligt op een schamele 1 procent.

Historische dividendrendementen Aurubis

Morgen komt het Duitse Aurubis haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Aurubis over dit jaar komt uit op 10,79 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het concern 10,42 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aurubis in beeld plus taxaties 2019

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 211 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4,6 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 8,51 uit.

Laatste analistentaxaties rond de 49 euro

Morgan Stanley, Goldman Sachs en Kepler Capital Markets gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Aurubis's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1,76 miljard euro. Het aandeel Aurubis was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel Aurubis 47 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 39 en de 77 euro.

Historische koersen Aurubis

koersgrafieken aurubis

Het aandeel staat om 13.03 2,3 procent hoger op 39,16 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.