Groupon onderuit na adviesverlaging RBC

De koers van Groupon is recent fors gedaald nadat de Amerikaanse zakenbank RBC Capital zijn advies voor het online couponbedrijf verlaagde. Er wordt door analisten al langere tijd getwijfeld aan het fundament van het bedrijfsmodel, met als gevolg dat de koers op jaarbasis maar liefst 52% lager staat.

RBC Capital Markets heeft op 2 mei het advies voor Groupon verlaagd naar ‘underperform’ omdat het fundament van het bedrijf verdwijnt en de omzet nog altijd een dalende lijn laat zien. Daarnaast kosten klanten, ook al was er het afgelopen kwartaal nog sprake van een stijging, Groupon nog altijd erg veel om binnen te halen. RBC Capital heeft daarom het advies verlaagd en heeft het koersdoel bijgesteld van 4 dollar naar 3 dollar.

De koers van Groupon daalde na de adviesverlaging door RBC Capital dezelfde dag nog met ruim 5%.

Tegenvallende verwachtingen

RBC Capital reageert hiermee op de voor de markt tegenvallende eerstekwartaalcijfers, waarin Groupon een verlies per aandeel boekte van 8 dollarcent bij een omzet van 732 miljoen. Een jaar eerder kwam de omzet nog uit op 750,3 miljoen dollar. Het totale verlies van het bedrijf bedroeg 9,1 miljoen dollar, bijna een verdriedubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

De verwachtingen die Groupon voor 2016 heeft uitgesproken waren echter een wellicht nog grotere teleurstelling voor de markt. Het bedrijf rekent nog altijd voor dit jaar op een omzet van 2,72 miljard dollar tot 3,05 miljard dollar, terwijl over heel 2015 de omzet nog uitkwam op 3,12 miljard dollar.

De koers van Groupon staat al zodoende langere tijd onder druk en ten opzichte van een jaar geleden bijna 52% lager, ondanks de koerssprong aan het begin van dit jaar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.