Wolters Kluwer stevige outperformer bij de Nederlandse aandelen

Het aandeel Wolters Kluwer leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een forse koerswinst van 397 procent één van de beste aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel werd de afgelopen 10 jaar ruim 132 procent meer waard. Andere winnaars over de afgelopen 10 jaar zijn BE Semiconductor, ASML en Acomo.

Rendementen Wolters Kluwer versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Wolters Kluwer over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Sinds 2012 koerst het aandeel op een winst van 210 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een winst van 7 procent.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 4,53 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 4,26 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wolters Kluwer in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 732 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2,7 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 23,03.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,04 euro. Wolters Kluwer's dividendrendement ligt dus op 1,67 procent. Het doorsnee dividend van de uitgeverijen ligt op een schamele 1 procent.

Laatste taxaties rond de 57 euro

Kepler Capital Markets, Societe Generale en Barclays gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Wolters Kluwer's marktkapitalisatie 17,5 miljard euro. Het aandeel Wolters Kluwer was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel Wolters Kluwer maar liefst 41 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 45 en de 63 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 397 procent hoger.

Historische koersen Wolters Kluwer afgelopen 10 jaar

beurskoers wolterskluwer

Het aandeel sloot dinsdag op 62,18 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.