Bankia S.A. nu bij één de hoogste dividendrendementen in Spanje

Fors dividend Bankia S.A.

Beleggers in het aandeelBankia S.A.kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeelBankia S.A.nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,14 cent verwacht. Het dividendrendement vanBankia S.A.ligt hiermee op 6,01 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen Bankia S.A.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 3,18 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 3,79 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultatenBankia S.A.in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 735 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 23 cent over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 10,13 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Bankia S.A.' nu rond de 7,15 miljard euro. Het aandeelBankia S.A.bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds april vorig jaar staat het aandeel Bankia S.A. 33 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 2 en de 4 euro.

Om 11.45 koerst het aandeel 0,26 procent hoger op 2,33 euro.

Historische koersen aandeel Bankia S.A.

fundamantele data bankias.a.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.