Aandeel Cairn Energy noteert met premie in olie- en gassector

Het Engelse aandeel Cairn Energy Energy wordt momenteel met één de hoogste CAPE-ratio's van de olie- en gasbedrijven verhandeld. Voor een aandeel wordt nu circa 152 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Zodoende kost het aandeel fors hoger dan het gemiddelde aandeel uit de olie- en gassector dat nu 25 maal de gemiddelde 10-jrs winst per aandeel kost.

Kerncijfers Europese olie- en gasbedrijven

aandelenanalyse

We zien verder dat over het afgelopen jaar de Europese olie- en gasbedrijven gemiddeld -2 procent lager staan. Zij deden het daarmee beter dan de Amerikaanse sector die -6 procent lager staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 30 en de Europese staat op 81. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

De omzet van Cairn Energy Energy over dit jaar komt uit op 490,06 miljoen GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 410,3 miljoen GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cairn Energy Energy in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 82 miljoen GBp. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 13 GBp over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 12,52.

De consensus van de analisten luidt dat Cairn Energy Energy geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een summiere 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Cairn Energy Energy's marktkapitalisatie 94,95 miljard GBp. Het aandeel Cairn Energy Energy was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds april vorig jaar staat het aandeel Cairn Energy Energy 21 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 138 en de 271 GBp. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 37 procent lager.

Historische koersen Cairn Energy Energy 2007-2018

fundamantele data cairnenergy

Het aandeel staat om 10.17 0,18 procent lager op 162,8 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.