KPN op favorietenlijsten analisten

Nadat eerder al Rabo Securities en SNS Securities KPN op hun favorietenlijst zette heeft nu ook Nomura Securities het telecombedrijf bestempeld als een aandeel met potentie. Het 4G-netwerk maakt van KPN bijvoorbeeld een sterke speler op de Nederlandse markt, terwijl het bedrijf ook een ‘strategische waarde’ kan worden op termijn.

Nomura Securities heeft KPN op 21 januari op de favorietenlijst geplaatst vanwege het volledig dekkende 4G-netwerk. Dit project is nu afgerond en biedt het telecombedrijf volgens de analisten een van de meest geavanceerde netwerken in Europa. Verder wordt er gewezen op het mogelijk terugtrekken van T-Mobile uit Nederland, wat volgens de analisten het belang van het vaste netwerk onderstreept.

De analisten stellen dat KPN goed is gepositioneerd om de concurrentie aan te gaan en de komende jaren flink minder zal hoeven te investeren. Dit moet in de komende drie jaar leiden tot een samengestelde jaarlijkse groei van de vrije kasstroom met ongeveer 20%.

Tot slot wordt er gewezen op het belang in Telefónica Deutschland, dat zal worden afgebouwd en in de ogen van Nomura Securities daarmee KPN ook strategische waarde biedt. De analisten hebben voor het aandeel een koopadvies uitstaan met een koersdoel van 4,20 euro.

KPN Top Pick’

SNS Securities plaatste KPN op 18 januari op zijn favorietenlijst. Volgens de analisten is KPN ondanks zijn sterke vrije kasstroom en verlaagd risicoprofiel nog altijd ondergewaardeerd. Daarbij kan KPN profiteren van dalende investeringskosten voor recent uitgerolde technologieën zoals 4G.

Economische groei

Analisten van Rabobank stellen dat KPN tot de favoriete aandelen binnen de Benelux behoort vanwege de blootstelling aan landen waar de economische groei op stoom lijkt te komen, zoals Nederland en Frankrijk.

Rabobank verwacht dat de aandelenmarkten in 2016 volatiel zullen blijven dor onder meer de onzekere economische omstandigheden in China, maar ook wisselende economische signalen vanuit de Verenigde Staten en de eurozone.

beurscourant.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@beurscourant.nl

Copyright beurscourant.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. beurscourant.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.