Stevig dividendrendement Baywa

Beleggers in het aandeel Baywa kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Baywa nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,91 cent. Baywa's dividendrendement komt hiermee uit op 3,74 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten- en dienstensector ligt op een summiere 1 procent.

Historische dividendrendementen Baywa

Morgen publiceert het Duitse Baywa haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Baywa over dit jaar komt uit op 16,5 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 16,6 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Baywa in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 49 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,38 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 17,64.

Laatste taxaties rond de 31 euro

De laatste 3 adviezen voor het gezondheidsbedrijf zijn afkomstig van Oddo Seydler Bank, Baader Bank en Helvea Baader.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Baywa' momenteel circa 821,81 miljoen euro. Het aandeel Baywa was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel Baywa 11 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 20 en de 30 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 41 procent hoger.

Historische beurskoersen aandeel Baywa

aandelenanalyse baywa

Om 9.43 stond het aandeel 0 procent lager op 24,35 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.