Carnival in top Engelse dividendrendementen

Beleggers in het aandeel Carnival kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Carnival tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 209 GBp. Carnival's dividendrendement komt neer op 5,05 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de reizen- en toerismebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Historische dividendrendementen Carnival

Carnival zal aanstaande maandag haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 19,75 miljard GBp. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 18,88 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Carnival in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 3,33 miljard GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 477 GBp over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 8,67.

Recente koersdoelen rond de 4710 GBp

Morgan Stanley, Barclays en Berenberg gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Carnival's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 765,16 miljard . Het aandeel Carnival was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel Carnival 7 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3611 en de 5030 GBp. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 157 procent hoger.

Historische koersen Carnival afgelopen 10 jaar

koersdata carnival

Het aandeel sloot vrijdag op 4136 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.