Duitse aandelen outperformen sterk, veel ‘internetachtige’ rendementen

Over de afgelopen 10 jaar leverde het gemiddelde mondiale aandeel (berekend met die van de VS, Europa en Rusland) in totaal circa 42 procent in totaal op. Het gemiddelde Duitse aandeel deed het met een gemiddelde winst van ruim 120 procent een stuk beter (exclusief dividenden). De fors betere prestatie van het gemiddelde Duitse aandeel is vooral te danken aan gigantische rendementen van veel smallcaps.

Dergelijke rendementen zien we eigenlijk alleen terug bij de Amerikaanse internetaandelen die ook meer dan 1000 procent stegen over de afgelopen 10 jaar.

De top van de Duitse 10-jaars winnaars bestaat echter uit een mix van sectoren zoals financiële dienstverleners, gezondheidsproducten, halfgeleidersbedrijven, softwarebedrijven en detachering.

Duitse aandelen beter dan aandelen wereldwijd

Duitslandaandelen

Ook over kortere periodes zien we dat de Duitse aandelen het fors beter gedaan hebben dan de mondiale aandelen. Bij zowel de Duitse als de mondiale aandelen zien we dat naarmate de periodes langer zijn de rendementen oplopen.

Duitsland beste aandelen afgelopen 10 jaar

Duitsewinnaars

De top van de 10-jaars winnaars laat extreem hoge rendementen zien. 5 aandelen wonnen dus meer dan 1000 procent over deze periode. Ook over de kortere periodes zien we hier extreem hoge winsten van deze aandelen.

Duitsland’s slechtste aandelen afgelopen 10 jaar

Duitseverliezers

Bij de verliezers zien een relatief lager aantal uitschieters. Opvallend is dat bij deze groep van 10-jaars verliezers er een paar large caps vermeld staan. Bekende namen zijn o.a. Commerzbank, Heidelberg Druckmaschinen, RWE AG en E.On.

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.