Imtech volledig uit de gratie | Imtech stevent af op pennystock niveau | Analisten geven moed op voor Imtech

Waar Imtech lange tijd tot een van de lievelingen van de Nederlandse beurs behoorde, lijkt het aandeel op een beleggingsdrama uit te draaien. De technisch dienstverlener heeft inmiddels faillissement aangevraagd voor zijn Duitse tak, terwijl sommige analisten hun koersdoel voor het aandeel hebben verlaagd tot een schamele 10 eurocent.

Effectenhuis Petercam was een van de eersten die besloot de moed voor Imtechvolledig op te geven. Op 5 augustus verlaagden de analisten hun koersdoel voor het aandeel van 2,50 euro tot 10 eurocent, terwijl het verkoopadvies is blijven staan.

Het voortbestaan van Imtechstaat volgens Petercam op de tocht en alleen de onderdelen in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk hebben volgens hen nog waarde. De analisten wijzen erop dat er voor de aandeelhouders echter weinig tot niets overblijft, doordat de schuldeisers daar zich als eerste over gaan ontfermen.

Hoog risicoprofiel

KBC Securities stelt dat door de faillissementsaanvraag van de Duitse tak de onzekerheid rondom het bedrijf alleen maar verder is toegenomen. Zij zien een hoog risicoprofiel voor aandeelhouders.

KBC Securities heeft daarom op 7 augustus besloten zijn koersdoel voor Imtech te verlagen van 2,80 euro naar 50 eurocent, terwijl het verkoopadvies is herhaald.

Consensus Imtech

De consensus laat duidelijk zien dat analisten de hoop in Imtechlijken te hebben opgegeven. Er staan geen koopadviezen uit, slechts 1 houdadvies en maar liefst 6 verkoopadviezen.

Koersdoelen die daarnaast voor het aandeel zijn afgegeven liegen er ook niet om. Zowel Petercam als Theodoor Gilissen hebben een koersdoel afgegeven van 10 eurocent. Dit zou op de huidige koers van 81 eurocent een negatief rendement opleveren van 87,5%.

Andere analisten zoals SNS Securities en KBC Securities, met respectievelijk koersdoelen van 1 euro en 0,50 euro, zijn al evenmin erg hoopvol gestemd.

Door al deze onzekerheid is de koers van Imtech de afgelopen dagen in een vrije val geraakt. Op donderdag 5 augustus sloot het aandeel nog met en verlies van ruim 42% op 1,19 euro, maar inmiddels is daar nog maar op het moment van schrijven 0,81 euro van over. Daarmee is het aandeel niet ver meer verwijderd van de extreem lage koers waar analisten op anticiperen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.