Ageas bij hoogste dividendaandelen in Belgie

Fors dividend Ageas

Beleggers in het aandeel Ageas kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Ageas tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. De consensus van het dividend ligt op 2,15 euro per aandeel. Ageas's dividendrendement is dus 5,15 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraarssector ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen Ageas

Morgen gaat Ageas haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten brengen. De omzet van Ageas over dit jaar komt uit op 9,73 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen het concern 12,14 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ageas in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 803 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4,1 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,19 uit.

Laatste taxaties rond de 38 euro

De laatste 3 adviezen voor de verzekeraar zijn afkomstig van Credit Suisse, Kepler Capital Markets en Goldman Sachs.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ageas's totale beurswaarde 8,57 miljard euro. Het aandeel Ageas was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel Ageas 6 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 38 en de 47 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 261 procent hoger.

Om 13.52 koerst het aandeel 0,07 procent lager op 41,76 euro.

Koershistorie Ageas 2007-2018

aandelenanalyses ageas

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.