KPN was overnamekandidaat voor Altice

Bronnen meldden dat Altice het voornemen heeft gehad om KPN over te nemen, maar dat het Franse kabelbedrijf uiteindelijk is afgehaakt vanwege de prijs van het telecomconcern. Mede daarom is de focus verlegd naar de Verenigde Staten, waar recent Suddenlink werd overgenomen. Ondertussen is KPN alleen maar verder in waarde toegenomen.

Volgens de krant L’ Echo zou Altice in zijn overnamestrategie hebben gekeken naar KPN , maar vonden zij op basis van verschillende maatstaven het Nederlandse telecomconcern te fors geprijsd ten opzichte van Europese sectorgenoten.

Mede daarom heeft Altice zijn focus verlegd en werd recent de overname van het Amerikaanse kabelbedrijf Suddenlink voor 9 miljard dollar aangekondigd, terwijl het Franse kabelbedrijf ook in de race zou zijn om Time Warner Cable over te nemen.

KPN blijft overnamekandidaat

Ondanks dat Altice niet langer interesse heeft in KPN , blijft het aandeel in de ogen van analisten een overnamekandidaat.

Lange tijd stond het bedrijf op de radar van America Móvil van miljardair Carlos Slim. Twee jaar geleden probeerden zij KPN tevergeefs in te lijven, nadat Slim zijn belang flink uitbreidde tot bijna 30% en op de resterende aandelen een bod deed van 2,40 per aandeel.

Sinds de afwijzing heeft Slim zijn belang in KPN afgebouwd tot inmiddels 21%. Daarnaast werd op 20 mei door America Móvil voor 2,25 miljard aan converteerbare obligaties uitgegeven, waarmee Slim zijn belang in KPN in de komende jaren kan halveren. Deze constructie is vrij uniek, aangezien converteerbare obligaties meestal door het bedrijf zelf in de markt worden gezet.

Door de stappen van Slim denken analisten dat andere bedrijven hun oog weer zullen laten vallen op KPN , zonder daarbij concrete namen te noemen. Eind vorig jaar werd bekend dat Deutsche Telekom nog nadacht over een overname van het Nederlandse telecomconcern, maar dit is nooit concreet geworden.

Consensus KPN

De koers van KPN is in de tussentijd alleen maar verder opgelopen. Waar deze begin dit jaar nog op 2,58 euro stond, is de koers inmiddels opgelopen met ruim 30%.

Desondanks zien analisten nog wel verder opwaarts potentieel voor de koers, al is dit niet terug te zien in het gemiddeld koersdoel van 3,31 euro en een negatief verwacht rendement oplevert van 1,4%.

Analisten van Morgan Stanley , Deutsche Bank en ING hebben in mei echter koersdoelen afgegeven van 3,50 euro tot 3,70 euro, wat verwachte rendementen genereert van 4,1%-9,3%.

Daarbij is de consensus voor KPN nog altijd positief. Er staan 2 verkoopadviezen uit, tegenover 9 houd- en 11 koopadviezen. Recent afgegeven adviezen luiden daarbij allen ‘kopen’.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.