Amazon, Akamai en Altera aan kop in NASDAQ Composite, LT rendementen extreem hoog

Kijkende naar de rendementen van de NASDAQ Composite aandelen dan zien we forse koersstijgingen over een breed front. Gisteren sloot de Amerikaanse technologie-index op een recordstand van 5.056,06 punten. De vorige piek van deze index was in juni 2000 ten tijde van de internetboom. De NASDAQ Composite piekte toen op 4572 punten.

Koers NASDAQ100 afgelopen 5 jaar

Nasdaq100graph

Bron: Thomson Reuters

NASDAQ 100 aandelen beste aandelen 3 maandsrendement

Nasdaq100

Enorme historische rendementen

Over de afgelopen 3 maanden boekten Amazon.com .com, Akamai en Altera relatief gezien de hoogste winsten. De linker kolommen tonen de meerjaars rendementen zoals de rendementen op 10 en 5-jaarsbasis. Te zien is dat het gros van de aandelenrendement op de langere termijn eenvoudig weg bizar hoog te noemen is. Zo boekte het aandeel Amazon.com .com over de afgelopen 10 jaar een rendement van ruim 1079 procent. Apple is de absolute uitbijter met een plus van ruim 2456 procent over de afgelopen 10 jaar. Dit zonder de dividenduitkeringen.

Opgemerkt dient te worden dat deze lijsten alleen de overgebleven aandelen toont. De bedrijven die failliet zijn gegaan ziet u uiteraard niet en daarom is dit beeld van de historische aandelenrendementen zeker te rooskleurig (delisting bias).

NASDAQ 100 aandelen slechtste aandelen 3 maandsrendement

Nasdaqlosers

Bij de verliezers noteren Apollo Group Group, Sandisk en Wynn Resorts aan kop. Appolo Group is in deze lijst met haar grote koersverliezen zeker een witte raaf: het gros van de andere bedrijven dat over de afgelopen 3 maanden weliswaar behoorlijk verloor staat op de langere termijn nog stevig in de plus.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.