Telenet neemt Base Company over

Het telecomconcern Telenet Group Holding uit Mechelen heeft met het Nederlandse concern KPN Group een definitieve overeenkomst gesloten om de mobiele operator Base Company over te nemen. Dat heeft Telenet bekend gemaakt. Het Mechelse concern betaalt naar eigen zeggen een bedrag van 1,325 miljard euro voor de overname van Base.

Opgemerkt wordt dat Telenet door de overname op langere termijn een gegarandeerde toegang krijgt tot een mobiel netwerk, waardoor het bedrijf naar eigen zeggen effectief zal kunnen meedingen naar de groeiopportuniteiten in de mobiele communicatie. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten.

“Door de transactie zal Telenet kunnen voldoen aan de stijgende vraag van zowel particuliere als zakelijke klanten naar het volledige scala van vaste en mobiele diensten,” merkt het bedrijf op.

“De combinatie van Telenet en Base Company zal in België een toonaangevende aanbieder van geïntegreerde telecommunicatiediensten creëren met gezamenlijke bedrijfsopbrengst van 2,4 miljard euro en een operationele winst van 1,1 miljard euro.

Om tenvolle te kunnen inspelen op de geboden groeimogelijkheden zegt Telenet de volgende jaren ongeveer 240 miljoen euro te zullen investeren in Base Company. De overname zou moeten leiden tot ongeveer 150 miljoen euro synergieën.

John Porter, chief executive van Telenet , zegt bijzonder tevreden te zijn met het aantrekken van Base Company. Hij heeft het over een belangrijke strategische en complementaire overname.

De fusie zal volgens Porter voor de klanten van beide bedrijven een duidelijke meerwaarde blijken. Daarnaast zal de samenwerking volgens de chief executive het groeiprofiel van de gecombineerde onderneming op lange termijn verbeteren.

Bron: Express.be