ING schudt favorietenlijst op, Corbion exit en GrandVision erbij

ING heeft begin zijn lijst van favoriete aandelen in de Benelux gewijzigd. Waar Corbion van de lijst is geschrapt, hebben de analisten juist GrandVision verwelkomt. Beide aandelen beschikken ondertussen over een positieve consensus, maar het gemiddeld opwaarts potentieel dat analisten zien voor de koersen loopt uiteen.

Corbion

ING heeft Corbion , het voormalige CSM, van zijn favorietenlijst gehaald. De analisten wijzen erop dat het aandeel sinds begin dit jaar 40% in waarde is gestegen dankzij onder meer goede jaarresultaten, overnamespeculaties en een potentiële joint venture voor bioplastics. Daarmee zien zij voorlopig weinig opwaarts potentieel voor het aandeel en hebben hun koersdoel vastgesteld op 20 euro, terwijl het advies ‘buy’ luidt.

Het beeld van ING wordt bevestigd wanneer er naar de koers van het aandeel wordt gekeken, die sinds 16 oktober op een eenjaars dieptepunt van 10,56 euro is gestegen tot het huidige niveau van 18,95 euro.

Andere analisten zijn dan eveneens van mening dat de koers te ver is opgelopen. Met een gemiddeld koersdoel van 18,17 euro rekenen zij op een negatief rendement van 6,3%.

Wel is de consensus voor het aandeel nog positief. Slechts 1 analist hanteert een verkoopadvies, terwijl er 2 houd- en 4 koopadviezen zijn afgegeven.

GrandVision

GrandVision is juist toegevoegd aan de Benelux Favourites van ING. De analisten wijzen erop dat GrandVision momenteel slechts 10% boven de introductiekoers van 20 euro wordt verhandeld. Dit terwijl het bedrijf een solide 2014 achter de rug heeft. ING heeft voor GrandVision het advies op ‘buy’ staan met een koersdoel van 28,50 euro, waarmee zij een rendement verwachten van 29,5%.

Andere analisten zien ook nog voldoende opwaarts potentieel voor de koers van het aandeel. Met een gemiddeld koersdoel van 24,59 euro rekenen zij op een rendement van 12,5%. Daarnaast is ook de consensus voor het aandeel positief. Geen van de analisten hanteert momenteel een verkoopadvies, terwijl er 2 houd- en 6 koopadviezen zijn afgegeven.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.