Aandeel Banco Santander aan kop qua Spaanse dividendaandelen

Fors dividend Banco Santander

Beleggers in het aandeelBanco Santanderkunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeelBanco Santandernu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,22 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 5,07 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen Banco Santander

Banco Santander gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 47,9 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 56,11 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultatenBanco Santanderin beeld plus taxaties 2018

aandeel

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 7,83 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 48 cent. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 9,04 te liggen.

Banco Santander's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 65,31 miljard euro. Het aandeelBanco Santanderbewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel Banco Santander 25 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 6 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 2 procent hoger.

Het aandeel sloot maandag op 4,34 euro.

KoershistorieBanco Santander2007-2018

aandeel bancosantander

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.