Aandeel Vallourec al jaren bij Franse rode lantaarndragers

De afgelopen jaren leverde het aandeel Vallourec de beleggers significante verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een aanzienlijk verlies van 82 procent één van de slechtste aandelen van Frankrijk.

Rendementen Vallourec versus Franse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Vallourec over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Investeerders die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een fors verlies van 85 procent. Het aandeel staat vanaf 2012 op een verlies van 82 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 15 procent.

Het doorsnee Franse aandeel won de afgelopen 5 jaar ruim 212 procent. Bij de verliezers in Frankrijk over dezelfde periode zitten Sequana, CGG Veritas en Cybergun.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 4,16 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 3,75 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Vallourec in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettoverlies van 364 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een verlies per aandeel van 83 cent. De koers/winstverhouding komt hiermee op -5,64 te liggen.

Dividenduitkeringen worden van Vallourec niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de industriële goederensector ligt op een nihile 1 procent.

Laatste taxaties rond de 6 euro

De laatste 3 adviezen voor het industriële goederenbedrijf zijn afkomstig van Barclays , Jefferies & Co. en Kepler Capital Markets

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Vallourec's marktkapitalisatie 2,1 miljard euro. Het aandeel Vallourec was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Vallourec 1 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 6 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 85 procent lager.

Historische koersen Vallourec voorbije 10 jaar

financiele analyse vallourec

Om 10.45 koerst het aandeel 2,33 procent lager op 4,68 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.