Aandeel Ontex bij de slechtere Europese glamouraandelen

Aandeel Ontex bij de slechtere Europese glamouraandelen

Het aandeel Ontex behoort momenteel tot de slechter renderende Europese glamouraandelen. Over het afgelopen jaar staat het glamouraandeel-aandeel maar liefst 39 procent lager. De Europese glamouraandelen staan 5 procent in de plus. Ontex wordt nu op 34 maal de CAPE-ratio verhandeld. De doorsnee Europese glamouraandelen worden nu op 88 verhandeld.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 2,28 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 2,36 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Ontex in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 119 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1,46 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 12,24.

De consensus van het dividend ligt op 0,53 cent per aandeel. Ontex's dividendrendement komt hiermee uit op 2,97 procent. Het gemiddelde dividend van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een schamele 1 procent.

Laatste taxaties rond de 16 euro

Berenberg, Kepler Capital Markets en JP Morgan gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ontex's totale beurswaarde 1,34 miljard euro. Het aandeel Ontex was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Ontex 38 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 31 euro.

Historische beurskoersen Ontex

aandelenanalyses ontex

Het aandeel staat om 12.03 2,18 procent lager op 17,87 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.