Stevig dividendrendement ABN AMRO

Fors dividend ABN AMRO

Beleggers in het aandeel ABN AMRO kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel ABN AMRO nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,27 euro. ABN AMRO's dividendrendement komt neer op 5,44 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de banken levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Dividendrendementen ABN AMRO

Morgen zal het Nederlandse ABN AMRO haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 8,87 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 10,68 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten ABN AMRO in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 2,18 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2,32 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 10,06.

Laatste taxaties rond de 28 euro

Credit Suisse , Kepler Capital Markets en Deutsche Bank gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

ABN AMRO's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 21,94 miljard euro.

Het aandeel staat om 11.55 0,26 procent hoger op 23,34 euro.

Koershistorie ABN AMRO 2007-2018

fundamenteel onderzoek abnamro

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.