ForFarmers nu bij de hoogste dividendrendementen in Nederland

Het lijkt er op dat beleggers in het aandeel ForFarmers vermoedelijk kunnen rekenen op een aanzienlijk dividend. Baserend op het gemiddelde van de analistenmeningen heeft het aandeel ForFarmers nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een een dividend; van 20 cent verwacht. ForFarmers 's dividendrendement komt dan ongeveer uit op 7.35 procent.Het doorsnee dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een aantrekkelijke 3.08 procent.

Historische dividendrendementen ForFarmers

fundamenteel onderzoek

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 2.29 per jaar relatief gering te typeren.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

De beleggers die sinds 2008 hun aandelen hebben aangehouden staat nu op een verlies van 7 procent. De belegger die ieder jaar vanaf 2008 zijn dividenden herbelegd zou hebben heeft nu een fors extra dividendrendement van 60 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger vrij dominant.

Ontvangen dividenden aanzienlijke compensatie

fundamenteel onderzoekDe bovenstaande grafiek toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Terugvragen dividendbelasting ForFarmers

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met buitenlandse aandelen. Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

Om ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen terug te vragen moet u vaak een heel uitgebreid en kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. In de regel kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Gewoonlijk kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Lochem op 2.83 miljard euro. Dit is licht minder dan de totale baten over 2023 toen het concern 2.97 miljard euro ontving.

Historische omzetten en resultaten ForFarmers in beeld plus taxaties 2023

aandelenanalyses

ForFarmers Deventer ©

ForFarmers
ForFarmers


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 24 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 27 cent. De koers/winstverhouding komt hiermee op 10.07 te liggen.

Recentste taxaties rond de 3 euro

De laatste 3 adviezen voor het voedingsbedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, DeGroof Petercam en DeGroof Petercam.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 243.13 miljoen euro.

Historische koersen ForFarmers afgelopen 17 jaar

aandelenanalyses forfarmers

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.