US Steel zoekt naar oplossingen om verstoringen van de grondstoffenproductie uit Rusland te verzachten

  • US Steel (X) ziet consistent sterke orders van fabrikanten van apparatuur voor auto's en apparaten, maar ook van de bouwsector, wat zal helpen de recordwinsten te vergroten, zei CEO David Burritt tijdens de conference call over de winstcijfers van het bedrijf.
  • De staalproducent, waarvan de gecorrigeerde winst per aandeel van $3,05 in het eerste kwartaal de verwachtingen van Wall Street overtrof, zei dat het zal proberen de terugkoop van aandelen in het tweede kwartaal op een "betekenisvolle" manier te verhogen om beleggers te belonen in afwachting van enkele van de meest winstgevende kwartalen die voor ons liggen.
  • CFO Christine Breves zei dat US Steel (X) alternatieve leveringen van ijzererts en steenkool had geregeld voor de fabriek in Slowakije om de afhankelijkheid van leveringen uit Rusland te verminderen.
  • Het bedrijf vertelde analisten dat alle kolenleveringen vanuit Rusland aan de Slowaakse fabriek zijn stopgezet, met een "ononderbroken stroom" ijzererts rechtstreeks naar de fabriek, die ongeveer 78 dagen voorraad heeft, en dat het verzendvolume vanuit Europa naar verwachting consistent zal blijven in het komende kwartaal.

    De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 16.43 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht minder dan de omzet over 2022 toen het concern 18.05 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten US Steel in beeld plus taxaties 2023

    grafiek

    De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 835 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.38 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 13.49 te liggen.

    De consensus van het dividend ligt op 20 cent per aandeel. US Steel 's dividendrendement is dus 0.44 procent. Het doorsnee dividend van de metaalproducenten ligt op een prima 3.44 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 5 cent uit zal gaan keren.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 10.41 miljard dollar.

    Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 5 cent uit zal gaan keren.

    Het aandeel sloot vrijdag op 45.6 dollar.

    Historische beurskoersen US Steel

    grafiek ussteel

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.