Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Stellantis

Fors dividend Stellantis

Beleggers in het aandeel Stellantis kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Stellantis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.53 euro. Het dividendrendement van Stellantis ligt hiermee op 6.83 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobiel ligt op een aantrekkelijke 3.03 procent.

Dividendrendementen Stellantis

fundamenteel onderzoek

Morgen komt het Franse Stellantis met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over 2023 komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 190 miljard euro. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2022 toen de omzet 179.59 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Stellantis in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

Stellantis Fiat ©

Stellantis
Stellantis


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 18.29 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5.84 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 3.83 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 70.14 miljard euro.

Historische koersen Stellantis voorbije 17 jaar

beursgrafiek stellantis

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.