Philips bij hoogste dividendaandelen in Nederland

Fors dividend Philips

Beleggers in het aandeel Philips kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Philips nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. De consensus van het dividend ligt op 87 cent per aandeel. Philips 's dividendrendement komt hiermee op 4.1 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de elektronicabedrijven ligt op een prima 3.17 procent.

Dividendrendementen Philips

aandelenanalyses

Maandag komt het Nederlandse Philips met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 18.5 miljard euro. Dit is licht meer dan de opbrengsten over 2022 toen de omzet 17.83 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Philips in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

Fielmann Duisburg ©

Philips
Philips


De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 1.17 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Philips 's resultaat per aandeel op een winst van 1.29 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 16.43 te liggen.

Laatste taxaties rond de 19 euro

Morgan Stanley , Deutsche Bank en JP Morgan gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 19.26 miljard euro.

Het aandeel staat om 9.09 2.24 procent lager op 21.2 euro.

Historische koersen aandeel Philips

beurskoersen philips

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.