Autodesk dit jaar volgens analisten op jacht naar recordomzet

Morgen komt het Amerikaanse Autodesk haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over 2023 komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 5.43 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 5.01 miljard dollar ontving.

Historische omzetten en resultaten Autodesk in beeld plus taxaties 2023

historische koersen

De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 1.61 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 7.46 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 29.13.

De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 1.69 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 47.42 miljard dollar.

De voorbije vrijdag sloot het aandeel op 217.33 dollar.

Historische koersen Autodesk afgelopen 17 jaar

historische koersen autodesk

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.