Analistengilde: Medtronic op stoom voor recordomzet

Medtronic zal morgen haar boeken over het afgelopen kwartaal aan de pers presenteren. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 32.17 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 31.23 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Medtronic in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

Deutsche Bank Gronau ©

Medtronic
Medtronic


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 6.81 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 5.12 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 14.6.

Fors dividend Medtronic

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.79 dollar. Medtronic 's dividendrendement komt hiermee uit op 3.73 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een zeker aantrekkelijke 1.91 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 71 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 99.49 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 71 cent uit zal gaan keren.

De voorbije vrijdag sloot het aandeel op 74.76 dollar.

Historische beurskoersen Medtronic

beurskoersen medtronic

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.